Spelregels HIIT2Go

Goed nieuws!

Het wordt weer mooi weer dus we kunnen weer met in kleine groepjes buiten trainen. Ik heb hiervoor toestemming voor gekregen van de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. Ik heb weer wat bedacht dus ik wil eerst even proberen of het wat is en dan zal ik per week kijken of het nodig is om wat aan te passen.

De manier waarop we gaan trainen is een beetje anders dan we gewend zijn omdat we met nog een aantal regels rekening dienen te houden en omdat het even een proef periode is om te kijken of het werkt. Ik hoop dat jullie er zin in hebben! Ik wel !!

Ben je van plan om aan de HIIT2Go deel te nemen, lees dan eerst even goed de onderstaande richtlijnen door zodat je optimaal voorbereid bent.

Waar kunnen we sporten bij de box?

Voorlopig kunnen we enkel buiten sporten, de HIIT2Go trainingen gaan op het buiten terrein bij de box plaatsvinden. Rondom de box zal ik werkplekken maken die je voor je HIIT2Go kan gebruiken.

Met hoeveel mensen kunnen we sporten?

Aan elke HIIT2Go training kunnen maximaal 6 individuele sporters deelnemen.

Wanneer kunnen we sporten?

Ik heb een HIIT2Go “bookings-tegel” op de website aangemaakt waarvoor je kan reserveren. Dit reserveren gaat op dezelfde manier te werk zoals jullie gewend zijn. Ook weer hierin zal ik wekelijks evalueren of er nog verdere aanpassingen nodig zijn.

Kan iedereen onbeperkt aan de HIIT2Go trainingen deelnemen?

Ik vraag jullie allemaal om het principe “sociaal” sporten te respecteren zodat iedereen een mogelijkheid heeft om te sporten buiten op de box. Daarom vragen ik jullie om maximaal 2 keer per week te reserveren voor een HIIT2Go training.

Hoe zal een HIIT2Go training eruit zien?

Om alles vlekkeloos te laten verlopen, zijn er toch een aantal richtlijnen die ik jullie zou willen vragen met z’n allen te volgen.

Tijdens de HIIT2Go training ga je zelf individueel trainen, dit zijn dus geen groepstrainingen!

Er wordt geen les gegeven. Tijdens elke training zal ik er uiteraard wel aanwezig zijn om alles goed te laten verlopen.

Om de 1.5m regel te kunnen waarborgen vraag ik jullie uiterlijk 5 minuten voor de HIIT2Go training aanwezig te zijn(niet eerder). Wanneer je met de auto komt en je bent nog te vroeg dan dien je te wachten in de auto tot de training start. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment waarop je jezelf hebt ingeschreven voor een HIIT2Go training. Denk dus goed na (of kijk het nog even goed na in je mail bevestiging) voordat je reserveert of je daadwerkelijk op die dag/tijdstip kan aanwezig zijn.

Verloop HIIT2Go training.

De HIIT2Go trainingen zullen elk een vlak hebben waarop jij je individuele workout kan doen. 5min voor de aanvang van de HIIT2Go training kan je een werkplaats uitkiezen waarop je jouw gehele workout zal uitvoeren. Uitzondering hierop is als er rennen in een workout verwerkt zit.

LET OP: De trainingen zijn individueel! Waar het mogelijk is om zelf de training te bepalen, adviseren we om de voorgeschreven HIIT Training te doen.(de oefeningen/training zal op het bord komen te staan) Bij elke HIIT2Go training zal ik er voor je zijn om jou het materiaal te overhandigen dat jij nodig hebt voor jouw workout. Je mag zelf de box NIET betreden. (dus alle eigendommen blijven buiten of gewoon thuis)

Duur HIIT2Go training:

De HIIT2Go trainingen zullen 45 minuten duren, dit is inclusief een warming up en cooldown ik zal hiervoor de klok aan zetten op het tijdstip dat de training start. Zo weet jij hoelang je nog hebt voor je training. Zorg dus dat je je tijd nuttig besteed waarvoor je hebt gereserveerd. Zodra de pieper gaat is je les om. Dit is nodig zodat we de transitie tussen de  andere trainingen kunnen waarborgen.

HIIT2Go trainingsmateriaal:

Voor de HIIT2Go zullen de volgende trainingsmaterialen ter beschikking gesteld worden: dumbbells, kettlebells en jump ropes. (mocht je thuis zelf je eigen spullen hebben, dan mag je dat uiteraard ook meenemen) Omdat het geen groepsles is zul je zelf een klok of een stopwatch mee moeten nemen zodat je zelf de tijd bij houd voor je oefeningen die je gaat doen.

Na de HIIT2Go:

Als je dan je je HIIT2Go training met een voldaan gevoel hebt afgerond dan lever je spullen weer bij me in en dan krijg je van mij een lekkere gezonde snack om mee te nemen naar huis. Ik begrijp dat de sociale contacten en praatjes een heel belangrijk onderdeel van sporten voor jullie is, maar het is nog even niet anders voor nu. Ik vraag je daarom vriendelijk om meteen na het inleveren van je spullen het terrein te verlaten.

Behoud de 1.5m afstand Ik kan het niet genoeg benadrukken, respecteer de 1.5m afstand voor, tijdens en na de HIIT2Go training.

Is de box toegankelijk? Kan ik me omkleden? Douchen? Water nemen?

De box is niet toegankelijk voor de leden. Ik zal jou buiten jouw spullen geven die jij nodig hebt voor jouw workout. Hou er dus ook rekening mee dat je voor deze periode dus ook niet even de box binnen kan om water bij te vullen of naar het toilet te gaan.

Ik voel me ziek, wat nu?

Onnodig te zeggen dit, maar alsjeblief mensen, als je je niet lekker voelt, al is het maar 1%, blijf aub thuis en verzorg je goed.

Tot slot

Ik ben super blij dat ik samen met de gemeente een manier gevonden hebben om toch weer individuele trainingen te kunnen bieden en contact te kunnen onderhouden met de leden! Natuurlijk is dit weer een nieuwe uitdaging voor iedereen, maar als we met z’n alle goed de regels naleven, kunnen we op een veilige manier blijven trainen buiten op de box!