Noten? Heerlijk en gezond!

Noten zijn gezond en de aller gezondste noot is de walnoot. Ze helpen goed tegen stress en een hoge bloeddruk. Ook verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten.
Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten onder andere magnesium, vitamine E, eiwitten, kalium, vitamine B6,
In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Walnoten mogen dan gezond zijn, toch schrappen veel mensen die aan af willen vallen noten van het menu. Omdat ze denken dat ze dik worden van noten. Niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan mensen die geen noten eten. Houd het echter wel bij één handje, zo’n 15 gram noten, per dag.

Noten zijn heerlijk als tussendoortje, bijvoorbeeld om een uur of drie of voeg ze eens toe aan je schaaltje yoghurt of kwark. Je kunt ook eens vlees vervangen door noten. 100 gram vlees kun je vervangen door 40 gram noten.

Go nuts!