“Ik eet weinig maar val niet af!”

Ken je dat, dat je dus wilt beginnen met afvallen en voor jezelf dan hebt afgesproken dat je minder, misschien wel de helft van wat je normaal zou eten, gaat eten?

En dan komt het vraag 1: wat is ‘minder’ en is dit in verhouding met hoeveel je op dagelijkse basis verbruikt?
Wat voor jou minder is, is voor een buitenstaander misschien nog steeds veel. Als je weet wat je op dagelijkse basis verbruikt aan calorieën, weet je ook hoeveel je kunt eten om je doel te behalen. Dit betekent dus wederom niet dat je alles dus moet gaan tellen, maar een globaal beeld van hoeveel je eet en hoeveel bepaalde voedingsmiddelen bevatten is essentieel.

Vraag 2: eet je weinig in volume? Als in: kleine hapjes, kleine snacks, kleine maaltijden?
Dan heb je kans dat je veel calorierijke producten eet, waardoor je alsnog niet afvalt. Bijvoorbeeld te weinig groente en fruit, vezels en eiwitten. En om het wat globaler uit te leggen: je kunt een complete maaltijd van Mc Donalds eten voor 1800 calorieën, of gedurende de dag bewuste keuzes maken in voeding om uiteindelijk tot die 1800 te komen.

Hopelijk krijg je door deze twee vragen meer inzicht in jouw voedingspatroon en kan je progressie gaan boeken.

Herken jij dit ook en heb je dit meegemaakt zo ja, waardoor ging je wél weer vooruit? Deel je tips en ervaringen in de comments en help elkaar!

Stay fit & healthy