Koppel een nieuwe gewoonte aan een bestaande gewoonte…

Herken je dat? Wanneer je van de een op de andere dag ineens alles anders wilt doen, pakt dit vaak niet goed uit. Waarom? Omdat het contrast te groot is met wat je eerst deed. Daarbij stellen we vaak te hoge eisen aan onszelf om die veranderingen tot in de puntjes vol te houden. Maar dat werkt juist averechts:⁣
> Van nooit sporten naar 5x per week.⁣⁣⁣
> Van af en toe een gezonde maaltijd, naar iedere dag gezond eten⁣.⁣⁣
> Van nooit met mindset bezig zijn, naar ineens 1 boek per week lezen, journalen, meditaties en podcasts luisteren⁣.⁣⁣
> Van altijd met de auto naar werk, naar ineens iedere dag verplicht op de fiets.⁣⁣⁣
> en zo weet jij er voor jezelf vast ook nog heel veel van te noemen…
⁣⁣⁣
Maar hey!! Relax! Je hoeft niet alles in een keer te doen. Sterker nog, dit werkt juist averechts.⁣
⁣⁣
Probeer eerst eens iets kleins vol te houden zoals 1x per week naar de sportschool, of gewoon wat meer bewegen. Ga lekker wandelen of doe wat meer klusjes in en rondom het huis voor meer beweging. Als dat een tijd goed gaat, dan pak je het volgende onderdeel. And so on, and on.⁣⁣⁣
Koppel een nieuwe gewoonte aan een bestaande, zodat je het beter kunt volhouden. Alle kleine stappen worden samen steeds groter omdat er een sneeuwbaleffect ontstaat. Hierdoor ontwikkel je gaandeweg een leefstijl die perfect bij jou past. ⁣
⁣⁣⁣
Die kilo’s zijn er geleidelijk aan gekomen, dus verwacht dan ook niet dat ze er ‘overnight’ af zullen vliegen. Neem je tijd, vorm stap voor stap een gezondere levensstijl en zorg voor wat meer rust in je koppie. Believe me, die kilo’s volgen dan vanzelf wel. ⁣⁣
⁣⁣
❓Welke geleidelijke veranderingen wil jij in jouw leefstijl doorvoeren?⁣⁣