Zoveel kilometer moet je hardlopen om de bekende feestdagen-snacks te verbranden

“Van luxe kerststol met boter, oliebol, appelflap, kerstkransje en dat glaasje champagne om 12 uur”

Laten ik meteen even met de deur in huis vallen: oliebollen  zijn te gek, vooral als ze net vers zijn. Net als de appelflap. En nee, het is niet de bedoeling dat je per snack nadenkt over hoe veel je moet gaan sporten om de boel te verbranden. Dat is niet goed voor je mentale gezondheid. Genieten is dat wel. Maar wil je toch een beetje op je voeding letten tijdens deze dagen en wil je weten hoeveel kilometer je moet hardlopen om al die lekkere snacks te verbranden? Ik heb het voor je uitgezocht en zag dat Runner’s World heeft het allemaal op een rijtje heeft gezet! Hieronder vind je de 5 meest bekende traktaties tijdens  deze (feest)dagen met daarbij vermeld hoe ver je ongeveer moet hardlopen om ze weer te verbranden!

Disclaimer: Het aantal kcal en het aantal kilometer hardlopen is een benadering, natuurlijk is het precieze aantal kcal dat je verbrandt per kilometer afhankelijk van jouw persoonlijke lengte, gewicht, techniek en conditie. Wij zijn uitgegaan van 55 kcal per kilometer hardlopen.

1. Oliebol met krenten

Aantal calorieën: 167 kcal
Aantal kilometers hardlopen: 3 km

2. Plak Kerststol met roomboter

Aantal calorieën: 300 kcal
Aantal kilometers hardlopen: 5,5 km

3. Appelflap

Aantal calorieën: 400 kcal
Aantal kilometers hardlopen: 7,3 km

4. Amandel Kerstkransje

Aantal calorieën: 43 kcal
Aantal kilometers hardlopen: 0,8 km

5. Champagne

Aantal calorieën: 70 kcal
Aantal kilometers hardlopen: 1,3 km

Dus als je dit rijtje zo ziet valt het best wel mee toch? Je kunt dus best wel genieten van een lekker snack…

Ik wens iedereen fijne dagen toe en hopelijk zien we elkaar weer snel in 2021 om samen te vlammen!!

Zorg goed voor jezelf en kijk naar elkaar om in deze tijd, geef elkaar af een toe eens een virtuele knuffel …..