Wat te doen als je geen tijd hebt om te sporten?

Het jaar is alweer om en de kans is groot dat we alweer na gaan denken over onze goede voornemen voor het nieuwe jaar. Eén van de meest voorkomende goede voornemens is om meer te sporten, gezonder te eten en gewoon meer tijd aan je lichaam besteden. Maar keer op keer is er één ding wat deze droom voor veel mensen belemmerd: een gebrek aan tijd. Klinkt herkenbaar? Vandaag hebben we het over een aantal manieren om sport in je leven te vast te plannen, zelfs als je er eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt (of denkt te hebben…)

Bekijk goed hoe je het momenteel aanpakt

Ga allereerst eens na of je het echt te druk hebt om te sporten, of dat er soms best wat ruimte is die je beter zou kunnen benutten. Ik zou mensen die op zoek zijn naar meer beweging in hun levensstijl willen aanmoedigen om een ​​eerlijke blik te werpen op waar ze hun tijd mee doorbrengen, en hoeveel waarde of voordeel wat ze doen op dit moment aan hun leven toevoegt.

Ga er gewoon eens goed voor zitten en schenk eens aandacht aan het opzetten van een écht eerlijke dagplanning. Zit je bijvoorbeeld gedurende de hele dag een paar uur op Instagram en Facebook? Dan zou je die tijd ook best kunnen benutten met een paar squats, push-ups of sit-ups, nietwaar? Zodra je precies weet hoe je je dag nou eigenlijk doorbrengt, kun je waarschijnlijk best wat tijd vinden om er toch een workout in te proppen.

Take it easy!

Als je aan een training begint, betekent dit niet dat je uren van uw dag nodig hebt. In feite kun je al binnen 30 minuten een efficiënte training krijgen, maar zelfs een minuutje tussendoor kan uiteindelijk flink zijn vruchten afwerpen. Je kunt je training dus zelfs opdelen in kleinere stukjes die je de hele dag kunt doen als je echt niet een heel blok van bijvoorbeeld een uur hebt om te trainen. Onderschat niet de effectiviteit van hier en daar 10 minuten trainen!

Maak een plan

Maximaliseer je tijd  door je training van tevoren te plannen – zelfs als je plan zo simpel is als even in je pauze een rondje lopen. Als je niet weet waar je moet beginnen of hoe je de apparatuur moet gebruiken, kijk dan eens verder op de site wat het groepslesrooster of persoonlijke trainingssessie jou kan bieden. Dit kan je op zijn minst helpen een plan te maken of te starten.

Wees creatief

Soms staat het leven zelfs de beste plannen in de weg. Maar zelfs als je de groepslessen waarvoor je je hebt aangemeld moet redden, kun je nog steeds manieren vinden om workouts in je dag te proppen; iets is altijd beter dan niets. Zoek bijvoorbeeld op Youtube eens een leuke 7-minute workout op, ga eens wat vaker lopen of pak eens wat vaker je fiets in plaats van je warme auto in deze koude tijd. Wat je workout ook is, zolang je in beweging blijft, ben je altijd gezonder bezig dan die anderen die de hele dag op de bank hangen.

Succes en blijf gezond !Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *