Witness the Fitness

Hey You! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om te sporten in deze gekke tijd? Goed nieuws! Vandaag een keertje een heel andere blog tussen alle corona maatregelen door.

In deze blog deel ik mijn huidige fitness schema en deel ik alles wat hierbij komt kijken…

Witness the Fitness

Ik deel regelmatig van wat ik eet en trainings-momenten via social media om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te motiveren. Maar er een blog over schrijven kan natuurlijk ook. Het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst iets over mijn workouts heb gedeeld, dus daarom staat vandaag geheel in het teken van:

 • Welke oefeningen ik doe
 • Hoeveel herhalingen en waarom
 • Wat mijn weekindeling is
 • Waar mijn cardio sessies uit bestaan

Welke oefeningen doe ik?

Mijn antwoord? Ja! Sommige meiden en vrouwen vinden het niet nodig om bijvoorbeeld borst te trainen. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar omdat ik graag een zo ontwikkeld mogelijk fysiek wil hebben (en behouden) is het belangrijk dat alles in balans blijft en daarom train ik iedere spiergroep. Vaak begin ik met een grote compound oefening (squat, deadlift, bench press etc.) en worden de oefeningen ‘kleiner’ naarmate mijn workout vordert. Dit omdat je aan het begin van je workout altijd de meeste kracht hebt en compound oefeningen zijn de meest intensieve oefeningen, dus daar begin je mee.

Hoeveel sets en reps?

Ik zit nu op 15 reps en 5 sets, maar nu wil ik toch iets meer focussen op meer power en zwaardere gewichten. Vaak kies ik ervoor om veel herhalingen te doen na een ‘ongezonde’ periode. Na de zomermaanden was ik zo’n 3 kilo aangekomen en dan vind ik het fijner om veel herhalingen te doen zodat ik lekker veel ga zweten. Dan gaat mijn progressie vaak net iets sneller en kan ik overtollig vocht afdrijven. Dit is echter mijn persoonlijke ervaring. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet te werken. Ieder lichaam is daar anders in, dus onthoud dat!

Wanneer train je welke spiergroep?

Aan het begin van de week start ik met de zwaarste workouts. In het weekend heb ik meer rust en tijd om op te laden waardoor ik aan het begin van de week veel energie ervaar. Dit kan ik slim gebruiken voor mijn trainingen en daarom begin ik op maandag met billen en benen. Dinsdag is vaak rug en schouders, woensdag is rust, donderdag borst en armen vrijdag cardio en buik. Zo bouw ik naarmate de week vordert af in intensiteit. Dit betekent echter niet dat ik dan niet intensief train! Ik blijf alles geven voor iedere workout, anders boek ik natuurlijk geen vooruitgang.

Wat doe je aan cardio?

Cardio is iets wat ik altijd heel saai heb gevonden en daarom heb ik het nu ‘leuk’ gemaakt voor mezelf. Ik vind niets zo fijn als op een speelse manier mijn cardio pakken. Daarom kies ik voor wall balls, intensieve circuitjes (beetje crossfit stijl) en bijvoorbeeld een 60 seconden zoveel mogelijk herhalingen  touwtje springen voor tijd. Dat zorgt ervoor dat ik echt die uitdaging kan vasthouden en dat ik op een leuke manier alles kan geven. Ik ben helemaal gesloopt na zo’n cardio dag en dat voelt goed!

Hieronder geef ik je een voorbeeld van een typische cardio workout:

 • 8 min. Touwtje springen (8 x 60 seconden en 15 seconden rust ertussen)

Dan ben ik wel weer lekker opgewarmd en dan volgt het volgende rondje:

 1. 30 box jumps
 2. 30 jumping pull ups
 3. 30 American Swings
 4. 30 knee to elbow reverse crunch
 5. 30 Barbell push Overhead press
 6. 30 Deadlifts
 7. 30 Wall balls
 8. 30 Burpees
 • Uiteraard ga ik daarna afsluiten met stretchen / foamrollen

Ik hoop je met dit artikel wat meer inspiratie te kunnen bieden en een betere kijk in mijn workouts te geven. Ben je nu ook weer een klein beetje verder geholpen en weer geïnspireerd en gemotiveerd door deze blog, dan kun je vanaf deze week ook 1 van mijn workouts komen proberen.

En mocht je nog vragen hebben na wat je zojuist hebt gelezen, stuur me dan gewoon even een berichtje.

Tot snel !

 Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *