Thuis werken én fit blijven, ook met de nieuwe corona maatregelen

Tijdens de persconferentie van het kabinet heeft de regering bekendgemaakt om de maatregelen te verlengen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo geldt er ook dat de sportscholen voor minstens 28 april zijn deuren voorlopig nog gesloten moet houden. Maar hoe blijf je toch fit als je voornamelijk thuis zit?

1. Ga dagelijks even naar buiten

Onder invloed van zonlicht maakt je huid vitamine D aan. Vitamine D is een belangrijke vitamine, zeker voor krachtsporters. Dit zijn de voordelen van vitamine D:

 • Maakt je spieren sterker
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Heeft een positieve invloed op je weerstand
 • Verhoogt de calciumopname, waardoor je botten en tanden sterker blijven
 • Verhoogt je concentratie
 • Geeft je een gelukkig gevoel en gaat depressies tegen

Zelfs als je gezond en gevarieerd eet, is de kans klein dat je dagelijks voldoende vitamine D uit je voeding haalt. Je hebt dus echt zonlicht nodig. Daarbij is het natuurlijk ook fijn om even uit huis te zijn en even te ontspannen in de buitenlucht.

Ook met de nieuwe corona maatregelen van 23 maart is het gelukkig niet verboden om naar naar buiten te gaan. Je kunt dus nog gewoon naar buiten gaan. Ga in ieder geval dagelijks een kwartiertje naar buiten en het liefst langer.

Houd wel rekening met het volgende:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand
 • Ga niet naar drukke parken of andere drukke plekken
 • Ga het liefst alleen naar buiten
 • Ga niet elke dag naar buiten om boodschappen te doen. Doe één of twee keer per week boodschappen en ga de andere dag gewoon een rondje wandelen of hardlopen.
 • Blijf thuis als je hoest/kucht of verkouden bent of als iemand anders in je gezin koorts heeft (dit is ook één van de corona maatregelen van 23 maart). Geniet dan van de buitenlucht door even op je balkon of in de tuin te zitten of te bewegen.

2. Doe een paar keer per week een thuis work-out

Elke dag voldoende bewegen is belangrijk voor jouw fitheid. En je wilt natuurlijk ook niet je trainingsresultaten teniet doen. Doe daarom in ieder geval een paar keer per week een thuis work-out mee die ik jullie via de social media deel. Je kunt ook elke dag een work-out doen, afhankelijk van je trainingsniveau. Ben je een beginner? Doe dan maximaal drie keer per week een krachttraining thuis work-out. De andere dagen kun je eventueel andere work-outs doen.

3. Verbeter je voedingspatroon

Nu je veel thuis bent en niet naar de sportschool kunt, heb je misschien wel wat tijd over. Kijk dan eens of je jouw voedingspatroon nog meer kunt verbeteren. Een groot deel van je trainingsresultaten heb je namelijk te danken aan jouw voeding. Zorg ervoor dat je het juiste aantal calorieën en eiwitten binnenkrijgt. Eet gevarieerd en eet dagelijks voldoende groenten en fruit.

Gezondheid bestaat dus uit veel factoren en slim eten is daar een groot del van. Richt dus je omgeving in dat je makkelijker goede en gezonde keuzes maakt!

Stay safe….

 Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *