Richt je persoonlijke voedselomgeving slim in

Als je dit leest ben je waarschijnlijk thuis. En dat ben je de komende tijd waarschijnlijk nog wel meer, veel meer zelfs. Wellicht heb je ook grote boodschappen gedaan en redelijk wat eten en drinken in huis gehaald. De essentiële spullen (genoeg toiletrollen om een fort te bouwen bijvoorbeeld), maar waarschijnlijk ook wel wat comfort foods.

Alle mensen hebben een drive om te eten. Dat is gedeeltelijk fysiologisch (uit lichamelijke behoefte), maar ook voor een groot gedeelte psychologisch. Waarschijnlijk heb jij wel eens uit verveling gegeten, of als je moe of gestrest was. Nou zitten we in omstandigheden waar je veel thuis zit en er zit een kans in dat je gaat eten door de storm van verschillende emoties die we nu dagelijks te verwerken krijgen.

Een belangrijke tip die ik je kan meegeven is om dan je voedselomgeving slim in te richten.
Als je de koekjestrommel vult en op tafel zet dan is die zo leeg. Ze zijn lekker, en dat is natuurlijk prima voor af en toe, maar ze zijn ook calorierijk.
Als je een mooie fruitmand op tafel zet dan is die misschien ook wel snel leeg, maar heb je wel slimme producten gegeten.

Als je jouw omgeving voornamelijk inricht met producten die gezondheid bevorderend zijn dan heb je een grotere kans dat je daar meer van eet. Omring jezelf dus met de volgende producten:

  • Groenten (die makkelijk te eten zijn zoals: cherrytomaatjes, wortels, paprika, radijsjes, etc)
  • Fruit (vers & bevroren)
  • Peulvruchten
  • Magere* eiwitbronnen (vis, vlees, melkproducten, soyaproducten).
  • Groenten soepen (vers, bevroren, in zakken)
  • Wat volkoren producten
  • Gekoeld water met munt of fruit in de koelkast (probeer niet teveel calorieën te drinken)

*ongeveer onder de 150kcal/100gram in deze context

Zorg dat je gezonde producten altijd goed in zicht zijn. Leg bijvoorbeeld een schaaltje met tomaatjes op het aanrecht. Ik verzeker je dat je er af en toe wat pakt (als je van tomaatjes houdt). Doe je groenten NIET in de groenten la, maar op ooghoogte in de koelkast.

Smaak is natuurlijk super belangrijk. Dus ga goed na welke gezonde producten jij het lekkerst vindt en koop vooral die dingen, ook al zijn ze wat duurder.
En het is natuurlijk prima om af en toe wat comfort foods te eten, zolang je bewuste keuzes maakt en wel let op de kwantiteit.

Take Care & Stay healthy !Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *