Tips om af te vallen in januari

Ze zitten er weer op: de feestdagen waarbij we ongegeneerd kerststollen, kalkoenen en oliebollen wegwerken. De diners waren waarschijnlijk reuze gezellig, maar gezellig staat niet gelijk aan gezond. Reden dus om in het nieuwe jaar wat af te vallen misschien en een gezonde(re) levensstijl na te streven. Daarom hierbij wat tips die jou misschien een klein beetje op weg te helpen.

Een nieuw jaar betekent voor vele een nieuw begin. Terugkijkend op het afgelopen jaar doe jij wellicht met een schuld gevoel. Te vaak de auto gepakt en te weinig de gym bezocht. Reden om de maand januari meteen een succesmaand te maken. Dit doe je door een aantal veranderingen door te voeren. Voor je weet ben je die overtollige kilo’s kwijt en voel je je gezonder en fitter. Lees snel verder om de tips door te nemen en je te laten helpen om in januari af te vallen.

Eiwitten en vezels

Het aanschaffen van die lekkere maar ongezonde tussendoortjes, kan ervoor zorgen dat je meer trek overblijft. Stoffen als eiwitten en vezels zijn in dit geval een goede oplossing. Producten met veel eiwitten, zoals mager vlees en peulvruchten, worden langzaam door het lichaam opgenomen. Je houdt hierdoor een langer verzadigd gevoel.

Caloriearm voedsel

Een groot deel van het afvallen heeft te maken wat je in je mond stopt. Het is dus verstandig om de balans op te maken van wat jij eet en waar de dikmakers zich bevinden. Kies bewust voor caloriearm voedsel. In dit geval kun jij wel blijven snacken, maar kom je niet veel aan. Voorbeelden van caloriearm voedsel zijn onder andere komkommers, wortel, aardbeien en appels. Veel groenten en fruit dus en dat kan geen kwaad.

Meer verbranden dan aankomen

Afvallen doe je niet alleen door bepaalde producten wel of juist niet te eten. Ook lichaamsbeweging is in dit geval erg belangrijk. Probeer je lichaamsbeweging te combineren met een gezond en gevarieerd eet patroon. Op deze manier kun je zorgen dat je meer kilocalorieën kwijtraakt dan dat je er bij eet. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoeveel kilo je kunt afvallen in een week. Door niet te veel te willen in korte tijd kan jij jezelf op lange termijn een gezonde levensstijl aanmeten.

En zo wordt 2020 het beste jaar tot nu toe!Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *