Hoeveel gewicht kun je aankomen in één dag?

Waarschijnlijk probeer je zo gezond mogelijk te eten en je fitnessplan naar een hoger niveau te tillen. Maar op sommige dagen gooien we onze goede voornemens – zo, hoppa! – over boord. Misschien heb je je dag niet , wellicht heb je gewoon heel veel zin om te snacken.
Als je een dag ontzettend veel hebt gegeten, gooi dan niet (we herhalen: niet) direct je gezonde eetpatroon in de prullenbak. Een dagje vreten is namelijk minder erg dan je waarschijnlijk denkt.  Wij zochten  voor je uit hoeveel kilo je op een dag kunt aankomen.

En wat blijkt: je moet wel heel veel eten wil je een halve kilo per dag aankomen.

3500 calorieën!

Je zou 3500 calorieën méér moeten eten (bovenop je dagelijkse ±2000 calorieën) om ongeveer een halve kilo aan te komen. Om je een idee te geven: dan zou je naast je dagelijkse voeding drie rode wijn moeten drinken (370 kcal), twee kippenvleugels (110 kcal), enkele gefrituurde uienringen (340 kcal), een bak chips met dipsaus (290 kcal), een hamburger (860 kcal) en een overheerlijk stuk chocoladetaart (795 kcal). Iets wat we niet echt aanmoedigen…

TIP!
wanneer je een enorme vreetdag hebt, geef dan niet direct de hoop op, maar pak de volgende dag gewoon weer je healthy lifestyle op. Denk maar zo: je bent net zo min ongezond na één vreetdag, als je gezond bent na één dag met gezonde voeding.Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *