WAT ER MET JE LICHAAM GEBEURT ALS JE TWEE EIEREN PER DAG EET

Wat men ook beweert over eieren, bijna iedereen heeft ze wel in huis.

Ik eet graag eitjes, het is een goeie manier om de dag te beginnen. Niet alleen omdat ze lekker smaken, maar ook omdat ze ook heel wat voordelen hebben. Zelfs ik weet er nog veel te weinig over, en ik ben dol eitjes.
Na de informatie in dit artikel te hebben gelezen, heb ik mijn dagelijkse dosis eitjes verhoogd naar 2.

WAT ZIT ER IN EITJES?
Heel wat. Eieren bevatten vitamine A, D en E, maar ook B12, riboflavine en foliumzuur. Daarbovenop zitten er nog heel wat mineralen in zoals iodine, ijzer, calcium, zink en selenium. Zoals ik zie, heel wat, dus!

EIEREN EN CHOLESTEROL
Misschien heb je al eens gehoord dat eieren slecht voor je zijn vanwege het hoge cholesterolgehalte?
Dat is fout. Er zit zeker cholesterol in eieren, maar niet zoveel dat het echt slecht voor je is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over cholesterol in eieren, dat zeggen de wetenschappers.

1. VERLIES GEWICHT MET EIEREN
Studies tonen aan dat een ontbijt rijk in proteïnen kan helpen met gewichtsverlies.
Volgens onderzoek kan een dieet laag in calorieën in combinatie met een regelmatige dosis eieren als ontbijt helpen om snel gewicht te verliezen.
Houd ook in je achterhoofd dat eieren je helpen om je langer vol te voelen, wat wil zeggen dat ze goed van pas komen om je algemene calorie-inname te verlagen.

2. EIEREN VERSTERKEN JE IMMUUNSYSTEEM
En heel wat mensen hebben de afgelopen maanden gehoest, geniesd of andere kwaaltjes gehad. Nu is het het perfecte moment om te zeggen dat eieren je immuunsysteem kunnen versterken.
Studies hebben tevens aangetoond dat slechts twee eitjes per dag kan helpen tegen virussen, infecties en ziekte.
Een ei bevat 22% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid selenium, een element die bekend staat voor het versterken van het immuunsysteem.

3. BETER GEHEUGEN
Heb jij ooit gehoord over het aminozuur choline? Het verbetert de zenuwsignalen die ons helpen bij het onthouden van kleine dingetjes, bijvoorbeeld waar je je portefeuille of telefoon hebt gelegd.
Volgens onderzoek kan extra choline zorgen voor een beter geheugen en reactievermogen.

4. EEN WONDER VOOR JE OGEN
Luteïne helpt je ogen helder te houden, en verscherpt het zicht. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat kippeneieren rijk zijn aan luteïne, en dus zeer goed zijn voor je ogen.
Luteïne wordt natuurlijk aangemaakt door de ogen, en beschermt het netvlies tegen schade.

5. GAAT DEPRESSIE TEGEN
Vitamine D kan moeilijk te verkrijgen zijn tijdens de winter aangezien er minder zonlicht is. Maar eieren kunnen daarbij een alternatief zijn. Vitamine D is natuurlijk enorm handig om de PH-waarde van onze tanden en botten in balans te houden.
Vitamine D kan ook depressie tegengaan!

6. VERSTERKT DE BOTTEN
Wanneer je eieren eet, neem je calcium op, wat belangrijk is om het skelet te versterken en osteoporose tegen te gaan.

7. GOED VOOR HET BLOED
Eieren bevatten heel wat foliumzuur, een soort vitamine B die nodig is voor de aanmaak van nieuwe rode bloedcellen.
Mensen die een tekort hebben aan foliumzuur kunnen anemie krijgen. Foliumzuur is ook belangrijk om de foetus in de baarmoeder volledig te laten ontwikkelen. Voor de moeders in spe, belangrijke informatie dus.

8. Gaat ouderdomskwaaltjes tegen
Zoals eerder gezegd bevatten eieren aminozuren die cellen helpen opbouwen herstellen. Dit zorgt er dus voor dat je lichamelijk niet te snel ouder wordt.
Naarmate we ouder worden, verdubbelt onze nood aan Vitamine D. Voor mensen ouder dan 60 wordt 10 microgram aangeraden. Een ei kan bevat ongeveer 0.7 microgram.

9. MINDER HARTRISICO’S
Onderzoekers in Canada hebben een duidelijk verband vastgesteld tussen voeding rijk aan eieren en een lager risico op cardiovasculaire ziektes en bepaalde kankers. Dat schrijft Feel Good.
Het geheim hiervan? Wel, eieren bevatten twee belangrijke antioxidanten: tryptofaan en tyrosine.
Mensen met een LDL (lipoproteïne met lage dichtheid) hebben een groter risico op hartproblemen. Blijkbaar kunnen eieren het LDL verhogen en daardoor bestaat er dus een lager risico op hart-gerelateerde problemen.

10. SPIEREN OPBOUWEN
Veel mensen die wat extra spiermassa willen hebben, eten meer eieren.
Eieren zitten namelijk vol proteïnen, wat natuurlijk cruciaal is voor degenen die er wat sterker willen uitzien.

11. BESCHERMT DE HUID, HET HAAR EN DE NAGELS
Naast heel wat andere eigenschappen bevatten eieren ook boordevol B-vitaminen en omega-3-vetzuren. Dit helpt om een je huid, haar en nagels gezond te houden.

Ik ben zeker dat je wist dat dat eieren goed voor je waren, maar misschien kijk je nu wel anders naar eitjes!
Pasen is alweer bijna. Ideaal dus om een nieuwe routine te starten!Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *